قطعات فلزی و فولاد در برابر برخی از عوامل از جمله رطوبت و شرایط محیطی دچار خوردگی و زنگ زدگی می شوند که برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی بر روی قطعات فلزی و همچنین بالا بردن طول عمر آنها بهتر است از روکش مستحکمی همچون گالوانیزه استفاده شود.
این پوشش در برابر مواد اسیدی و مواد خورنده مقاومت بالایی دارد که موجب بالا بردن ماندگاری فلز و همچنین کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری نیز می شود. اما اینکه حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باید باشه موضوعی است که ما در ادامه به آن می پردازیم.
پوشش گالوانیزه چیست؟
پوشش گالوانیزه به عنوان یک ورق از جنس روی است که در برابر اسید و مواد خورنده مقاومت بالایی دارد. البته ضخامت پوشش گالوانیزه تاثیر زیادی بر کارکرد این محصول دارد و موجب کیفیت و طول عمر بالای آن می شود. اما اینکه حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باشد یکی از مواردی است که باید به درستی اندازه گیری شود تا از میزان کیفیت آن اطمینان یابید.
از محصولات متحد پرچ دیدن نمایید: پرچ چکشی
اهمیت استفاده از پوشش گالوانیزه
پوشش گالوانیزه به عنوان یک روش موثر در محافظت از قطعات فلزی در برابر مواد اسیدی و خورنده بسیار رایج است. این پوشش با قابلیت بالایی که دارد از نفوذ اکسیژن و مواد اسیدی به درون قطعات فلزی جلوگیری می کند. این نوع پوشش محافظتی جنسی از فلز روی دارد که در صنایع مختلف برای بالا بردن ماندگاری قطعات فلزی استفاده می شود. یکی از موارد مهمی است که در زمان استفاده از پوشش گالوانیزه باید در نظر گرفته شود. از مهمترین وظایف پوشش گالوانیزه می توان به ایجاد شرایط حفاظتی برای جلوگیری از مواد اسیدی و اکسیژن به درون قطعات فلزی اشاره کرد.

مزایای پوشش گالوانیزه
همان طور که بیان کردیم پوشش گالوانیزه با توجه به کارآیی بالایی که در محافظت از قطعات فلزی و فولادی دارد در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد است. استفاده از آن در صنایع مختلف با مزیت های زیادی همراه خواهد بود که عبارت اند از:
- در برابر رطوبت و خوردگی مقاومت بالایی دارد و به خوبی مانع از نفوذ رطوبت به قطعات فلزی می شود.
- هزینه های گزاف مربوط به تعمیر و نگهداری را تا حد زیادی کاهش می دهد.
- موجب افزایش ماندگاری و طول عمر فلزات می شود.
- در شرایط استاندارد تولید شده است و موجب اطمینان بخشی مصرف کننده در زمان استفاده از آن می شود.
- در برابر شرایط آب و هوایی از خوردگی و پوسیدگی قطعات فلزی جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: خدمات آبکاری
در صنایع حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باید باشه؟
باتوجه به کارآیی بالای پوشش گالوانیزه در محافظت از قطعات فلزی، از این محصول در صنایع مختلف زیاد استفاده می شود. اما در جواب این سوال که حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باید باشه؟ باید بیان کنیم که به طور معمول ضخامت این ورق در حدود 80 میکرومتر است. پوشش گالوانیزه دارای ضخامت های مختلفی است که البته انتخاب ضخامت آن بستگی به نیاز مشتریان دارد. تولید کنندگان این ورق را با ضخامت های مختلفی تولید می کنند که مشتریان می توانند با توجه به نیاز خود هر کدام را که خواستند خریداری کنند.

برای تعیین ضخامت پوشش گالوانیزه از چه دستگاهی استفاده می شود؟
برای مشخص کردن اینکه حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باید باشه باید از دستگاهی استفاده شود که به خوبی ضخامت این محصول را مشخص سازد.
برای اندازه گیری ضخامت پوشش گالوانیزه از ضخامت سنج های اصلی استفاده می شود که قابلیت بالایی را در مشخص سازی ضخامت پوشش گالوانیزه دارد و ضخامت آن را به صورت دیجیتالی نمایش می دهد. البته برخی از ضخامت سنج ها قابلیت نمایش اطلاعاتی از قبیل انحراف استاندارد، میانگین و کمترین و بالاترین مقادیر اندازه گیری را دارند که به خوبی این اطلاعات را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند
سخن پایانی
پوشش گالوانیزه یکی از پرکاربردترین پوشش محافظتی است که در صنایع مختلف بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. فلزاتی همچون آهن، فولاد و سایر فلزات در معرض برخی از عوامل دچار زنگ زدگی و خوردگی می شوند که در نتیجه طول عمر آنها نیز کاهش می یابد. به همین دلیل برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی فلزات و فولاد از پوشش گالوانیزه استفاده می شود. استفاده از ورق گالوانیزه موجب ماندگاری بالا و افزایش طول عمر فولاد و فلزات می شود. حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باید باشه با توجه به ضخامت های مختلف پوشش گالوانیزه تعیین می شود که در صنایع مختلف از ضخامت های مختلفی از این محصول استفاده می شود.
سوالات متداول حداکثر ضخامت پوشش گالوانیزه چقدر باید باشه
- در چه صنایعی از پوشش گالوانیزه استفاده می شود؟
پوشش گالوانیزه با اثربخشی بالایی که در ماندگاری و طول عمر فلزات و فولاد دارد در صنایعی همچون کشاورزی، خودروسازی، خورشیدی و بادی و هممچنین صنایع مخابرات استفاده می شود. - آیا محصولات گالوانیزه قابل جوشکاری هستند؟
خیر، در واقع می توان محدودیت در عملیات جوشکاری را یکی از معایب محصولات گالوانیزه معرفی کرد. در اثر جوشکاری، گازهای که بر اثر جوش دادن تولید می شود با فلز روی وارد واکنش می شود که گازهایی که از آن متصاعد می شود سلامتی انسان را به خطر می اندازد. بنابراین اگر نیاز به جوشکاری باشد باید به نکات ایمنی توجه داشته باشید و حتما از ماسک و دستکش در حین انجام کار استفاده کنید. - از پوشش گالوانیزه در چه مواردی استفاده می شود؟
پوشش گالوانیزه با اثربخشی بالایی که دارد در ساخت و ساز زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. البته از آن در بدنه سوله، انواع کانال، سقف، تابلو برق، مجراهای دودکش و هوا، لوله ها، کابینت، لوازم خانگی و سالن ها استفاده می شود. این پوشش گالوانیزه به عنوان یک ورق دارای ضخامت های مختلفی در بازار است که با توجه به ضخامتی که دارد در صنایع به کار گرفته می شود. - آیا پوشش گالوانیزه زنگ می زند؟
اگرچه پوشش گالوانیزه به عنوان یک ورق محافظتی عمل می کند و از خوردگی و زنگ زدگی فولاد و فلزات جلوگیری می کند اما این بدین معنی نیست که پوشش گالوانیزه زنگ نمی زند. - پوشش گالوانیزه چه فایده ای دارد؟
پوشش گالوانیزه در محیط های مرطوب و شرایطی که احتمال زنگ زدگی وجود دارد از فلزات و فولاد به خوبی محافظت می کند و موجب افزایش طول عمر آنها در سال های طولانی می شود.