در زمان های قدیم یا حتی امروزه برای تخریب سطوح از کلنگ یا پتک استفاده می کنند که هم زمان زیادی صرف این کار میشود هم انرژی زیادی نیاز دارد امروزه مهندسین و طراح های زیادی هستند که با علم روز جلو می روند وابزارهای زیادی برای زندگی بهتر تولید می کنند. همه چکش های تخریب برای خنک شدن گیربکس از دو چکش تخریب گریسی و روغنی استفاده می کنند. در این مطلب به بررسی تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی برای شما عزیزان می پردازیم.
مقایسه چکش تخریب گریسی و روغنی
چکش تخریب روغنی به چکش هایی می گویند که با استفاده از روغن خنک و روان می شوند. چکش تخریب روغنی هم ارزان تر است هم استهلاک کمتری دارند. در چکش های روغنی کاربر مدام باید روغن را چک کند و اگر حجمی از آن کم شده را مجدداً به آن روغن اضافه کند. اما چکش تخریب گریسی نیاز به چنین کاری ندارد و البته قیمت بیشتری دارد. چکش تخریب گریسی دونوع دارد یکی مدل پی ام و دیگری لکا مدل.
از دیگر تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی این است که چکش تخریب روغنی توانایی کار در سرما را دارند و هم چنین در برابر یخ زدگی مقاوم تر هستند. از معایب چکش تخریب گریسی این است که گریس ها در زمستان یا هوای سر سفت می شوند و اگر بین کار چرخ دنده ها خاموش شوند کاربر یک ربع باید دستگاه کار روشن کند تا گریس ها گرم شوند به همین دلیل بهتر است کسانی که در مناطق سرد سیر زندگی می کنند از چکش تخریب روغنی استفاده کنند. اگر شما قدرت برای تان مهم باشد چکش تخریب گریسی حرف ندارد اما یکی از معایب چکش تخریب گریسی این است که استهلاک بیشتری دارد و شاید عمر دستگاه کمتر باشد هر چند راندمان کاری بالاتری دارند.چکش تخریب گریسی هنگام انجام گریس کاری حساسیت بالایی دارند.

چکش تخریب گریسی چیست؟
قبل از اینکه به مقایسه چکش تخریب گریسی و روغنی بپردازیم تعریف کوتاه از چکش تخریب می کنیم چکش تخریب یا در دسته چکش های برقی قرار دارد و هم چنین یکی از مهم ترین ابزارهای برقی و پر قدرت برای راه سازی و ساختمانی و تأسیساتی است و انقدر پر قدرت و کاربردی هستند که برای تخریب سطوح بسیار مثل دیوارهای بتنی، ستون ساختمان ها و…استفاده می شوند به همین دلیل در مدت زمان کوتاهی سطوح سخت را سوارخ یا شکافته و هم در زمان صرفه جویی می شود هم انرژی کمتری صرف این کار میشود و کار هم بسیار دقیق و بدون نقص انجام می شود. یکی ازاین نوع چکش های تخریب، چکش تخریب گریسی است.
انواع چکش های تخریب و کاربرد آنها
چکش های تخریب با وزن های متفاوتی هستند و باید بدانید هر نوع چکش تخریب برای چه نوع از نیازهای شما مناسب است. چکش تخریب ۷ تا ۱۰ کیلویی برای کندن موزاییک های کف حفاری چاه های ساده مناسب است یا چکش تخریب ۱۰ تا۱۱ کیلو برای ایجاد حفره در کف یا تخریب دیوار به کار می رود و چکش تخریب ۱۱ تا ۱۷ کیلو برای تخریب سنگ های سخت و دیوارهای بتنی استفاده می شود. چکش تخریب گریسی و روغنی از دسته چکش های تخریب با وزن ۱۱ تا ۱۷ کیلویی هستند. وزن چکش ها بطور تقریبی است مثلا یک چکش تخریب که وزن ۱۷ کیلویی دارد وزن ضربات وارده شده ۱۵ کیلو است و حتی وزنه بدنه هم ۱۷ کیلو نمی باشد.

کدام نوع چکش تخریب مناسب است؟
اینکه کدام نوع چکش مناسب تر است بستگی به نوع پروژه دارد چکش های تخریبی اندازه، قدرت، توان،نوع های متفاوتی دارند پس قبل از اینکه شما پروژه کاری خود را آغاز کنید و برای اینکه به دستگاه تان آسیبی وارد نشود باید با خصوصیات و قابلیت های انواع چکش ها و تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی آشنا باشید. برای تخریب سازه های سبکتر از چکش تخریب کوچکتر و برای سازه های سخت باید از چکش تخریب بزرگتر استفاده کنید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم چکش تخریب به دو دسته تقسیم می شوند. گیربکس چکش های تخریب برای خنک شدن از گریس یا روغن استفاده می کنند. هر کدام از این چکش های تخریب معایب و مزایایی دارند که باعث تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی شده است.
نکات ایمنی استفاده از چکش های تخریب
دربالا به تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی اشاره کردیم حالا باید به توضیح نکات ایمنی استفاده از چکش های تخریب بپردازیم:
- شخصی که از چکش تخریب استفاده می کند نباید از نظر وزن و نگهداری آن مشکلی داشته باشد.
- از وسایل ایمنی مثل دستکش، کلاه ایمنی، عینک، کفش مخصوص، لباس مناسب و… موقع تخریب استفاده کند.
- یکی از مهمترین نکات ایمنی این است که در هنگام تخریب کسی در آن مکان نباشد.
- کاربر باید فشار سنگین و ثابت بطور مداوم به دستگاه وارد کند تا بدون نقص تخریب صورت گیرد.
چند مورد روش های نگهداری از چکش های تخریب
- سرویس دوره ای و ماهانه
- جلوگیری از نفوذ گرو خاک به داخل چکش و تمیزنگه داشتن آنها
- عدم نفوذ آب به محفظه داخلی دستگاه
- گریس کاری مداوم و استفاده از اسپری گریس روان کننده
باید به نکته توجه داشته باشید اگر از گریس نا مرغوب استفاده کنید یا در استفاده از گریس افراط کنید آسیب هایی به دستگاه وارد می شود.

سخن پایانی
وقتی از انواع و کاربرد و قابلیت چکش ها مطلع باشید بهترین انتخاب را برای پروژه کاری می توانید داشته باشید. ما در این مقاله سعی کردیم ویژگی ها و تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی را بیان کنیم تا شما انتخاب راحت تری داشته باشید. در زمان خرید دستگاه چکش تخریب باید از بالا بودن کیفیت اجزا و قطعات، مجهز بود به سیستم ضد ویبره، دارای گارانتی، با کیفیت بودن دنده و جعبه دنده و….. توجه کنید.
سوالات متداول
- مزایای چکش تخریب گریسی نسبت به چکش تخریب روغنی چیست؟
از مزایای چکش تخریب گریسی می توان گفت این نوع چکش تخریب ضربه ای بیشتر نسبت چکش تخریب روغنی دارند، دقت بالاتری دارند، از هدر رفتن انرژی و زمان جلوگیری می شود. - آیا در زمان سرما می توان از چکش تخریب روغنی استفاده کرد؟
بله. چکش تخریب روغنی توانایی کار در سرما را دارند و هم چنین در برابر یخ زدگی مقاوم تر هستند.