همانطور که می دانید پرچ یکی از قدیمی ترین روش های اتصال دهنده می باشد و در کارهای مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرند. استقامت و طول عمر آنها از سایر اتصالات متمایز است و با نوع کارهای مختلف، سبک کاری پرچ ها مختلف بوده است. ما در این مقاله به انواع پرچ و کاربردهای آن می پردازیم و امیدوار هستیم که این مقاله برای شما مفقید واقع شود.
پرچ یکی از کلاسیک ترین اتصال دهنده ها است که در کاربردهای مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد، دوام و استحکام آنها آنها را از سایر اجزای اتصال متمایز می کند. متناسب با نیازهای مختلف، طیف گسترده ای از پرچ ها برای سبک های مختلف طراحی شده است. انواع مختلف پرچ و موارد استفاده از آنها چیست؟ در اینجا معرفی هر دسته از پرچ ها با جزئیات مربوط به ساخت، نصب و کاربردهای آنها وجود دارد.
پرچ چیست و پرچ چگونه کار می کند؟
میخ پرچ نوعی بست مکانیکی است که برای اتصال یا مونتاژ قطعات به صورت دائمی از طریق روش های نصب منحصر به فرد استفاده می شود. این شامل یک شافت استوانه ای صاف است که از یک طرف با یک سر متصل می شود، قطر سر بیشتر از شافت است. میخ پرچ چگونه کار می کند؟ پرچ را در یک سوراخ سوراخ شده در مواد بسته شده قرار دهید، انتهای کوچکتر را با استفاده از ضربه خارجی تغییر شکل دهید تا این انتها صاف شود و محکم محکم شود. وقتی پرچ نصب شد، نمی افتد مگر اینکه عمداً تخریب شود. پرچ همچنین یک قطعه ماشینکاری CNC است که می تواند با آلومینیوم، مس و مواد دیگر پردازش شود.
در این مقاله ما ابتدا به تعریف پرچ می پردازیم و همانطور که می دانید، میخ پرچ برای اتصال یا مونتاژ قطعات و تکه ها به یک دیگر است که به صورت دائمی انجام می شود و هرکدام از انواع آن نوع اتصال ویژه و مخصوص خودشان را دارند. میخ پرچ شامل یک شافت استوانه ای شکل است که یک طرف آن با یک سر متصل می شود و بهتر است بدانید که قطر سر آن بیشتر از شافت است. میخ پرچ به زمانی که وصل شود به هیچ عنوان امکان ندارد که بیفتد مگر اینکه تخریب شود. همچنین بهتر است بدانید که میخ پرچ با دستگاه CNC ساخته می شود و می تواند با آلومینیوم، مس و مواد های دیگری ساخته شود.
معرفی انواع پرچ ها و موارد استفاده از آنها
انواع مختلف پرچ ها و کاربردهای آنها چیست؟ پرچ های معمولاً استفاده شده از جمله پرچ های جامد، میخ های لوله ای، پرچ های کور، پرچ های محرک، میخ های خرد شده و غیره. در اینجا انواع اصلی پرچ ها و شکل ظاهری آنها را برای شناسایی بهتر لیست می کنیم.
همانطور که در مطالب بالا گفته شد برای اتصال دائمی قطعات از میخ پرچ استفاده می کنند. حال میخ های پرچ نوع و انواع مختلفی دارند که در کارهای متفاوتی استفاده می شوند. ما در این بخش از مقاله به معرفی آنها می پردازیم.
پرچ های جامد
پرچ های جامد نیز شناخته می شوند، پرچ های جامد یکی از قدیمی ترین اتصال دهنده ها هستند، دارای اساسی ترین ساخت هستند: یک شافت و یک سر، که با یک چکش یا اسلحه ناخن تغییر شکل می یابد. یک ابزار فشرده سازی یا چین دار پرچ نیز می تواند این نوع پرچ را تغییر شکل دهد. پرچ های جامد با استفاده از یک ابزار فشار دهنده هیدرولیکی، پنوماتیک یا الکترومغناطیسی یا حتی یک چکش دستی هدایت می شوند. میخ های جامد برای مواردی که به قابلیت اطمینان و ایمنی بالایی نیاز دارند، از جمله قطعات ساختاری هواپیما (میخ آلیاژ آلومینیوم، میخ آلیاژ تیتانیوم، میخ آلیاژ پایه نیکل)، پل، جرثقیل، قاب ساختمان (میخ فولاد) و تولیدات مدرن زره قرون وسطایی مناسب هستند.
پرچ چکشی یا ضربه ای
نوع دیگری از پرچ ها که به پرچ چکشی یا ضربه ای شناخته می شود، شکل های گوناگونی دارد که تا قطر 36 میلی متر و به صورت گرم و سرد استفاده می شود. قطر تا 10 متر به صورت سرد و از 10 تا 36 به صورت گرم استفاده می شود. معمولا در اتصالات ورق های فلزی، پروفیل، کشتی سازی، اسکلت های فلزی و… استفاده می شود.
پرچ مدل افشان
زمانی از میخ پرچ افشان استفاده می شود که برای جلوگیری از آسیب رساندن به قطعه نرم باشد. این نوع میخ به علت اینکه فشار را در سطح پخش می کند، از آسیب رساندن به قطعه کار جلوگیری می کند.
پرچ شانه دار
میخ های پرچ شانه دار یکی از بهترین مدل های پرچ می باشد زیرا که دارای سرعت کار بالا، ایجاد اتصال محکم، قابلیت چرخش و قدرت مونتاژ بالایی دارد. جنس این میخ پرچ می تواند فولاد، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، برنج و یا حتی مس باشد.
پرچ انفجاری یا ترقه ای
در بدنه های این نوع میخ سوراخ بن بستی وجود دارد که آن را با مواد منفجره پر می کنند و بعد از آن با درپوشی آن را میبندند. بعد از اینکه میخ پرچ قرار داده شد، سر آن را با کمک هویه مخصوص گرم می کنند تا مواد منفجره در درجه حرارت 120 الی 130 درجه سانتی گراد منفجر شود و با این اتفاق سبب می شود که سر قفل کننده میخ پرچ ایجاد شود.
پرچ قارچی شکل
در قطعاتی نازک که باید یک طرف آن کاملا صاف باشد، از میخ پرچ قارچی استفاده می شود.
پرچ آلمینیومی یا ضد زنگ
این نوع پرچ به علت اینکه از جنس آلومینیوم یا ضد زنگ می باشد در محیط های مرطوب بیشتر استفاده می شوند.
پرچ میخی شکل
این نوع میخ مانند یک استوانه می باشد که تو خالی است و در ورق های فلزی و وسایل آشپزخانه کاربرد دارد.
پرچ های تقسیم شده
پرچ های شکاف دار نیز شناخته می شوند، نوعی پرچ خود سوراخ کننده هستند، میخ های تقسیم شده دارای طراحی های منحصر به فردی هستند، آنها دارای انتهای بدن یا جفت پا در انتهای کوچکتر هستند. بهترین کاربردهای پرچ اسپلیت، مواد نرم از جمله پلاستیک، چوب یا چرم است.
به عنوان مثال میخ پرچ، همچنین به عنوان پرچ ضد آب شناخته می شود، در درجه اول در سطوح فلزی خارجی که نیاز به ظاهر خوب و از بین بردن کشش آیرودینامیکی غیر ضروری دارند، استفاده می شود. کاربردهای معمول آنها نمای خارجی هواپیماست.
پرچ های اصطکاکی، میخ های اسکار، پرچ های خود سوراخ کننده و غیره. خدمات فرز CNC جونی و خدمات چرخش CNC قادر به تولید پرچ های فلزی سفارشی با کیفیت بالا و سایر اجزای سازنده دقیق برای نیازهای شما هستند
پرچ دائم یا پرچ توپر
باید توجه داشته باشید که پرچ توپر یکی از انواع پرچ است و دارای یک سر گرد و بدنه ای استوانه ای دارد و همچنین داخل آن پر و فلزی می باشد. کاربرد این نوع میخ های پرچ در ساخت پل ها و هواپیماها کاربرد دارد، زیرا که دارای استحکامت زیادی می باشد.
پرچ های کور
همچنین به عنوان پرچ های پاپ نیز شناخته می شوند، اتصال دهنده های لوله ای شامل یک پرچ و یک سنبه از طریق مرکز هستند. پرچهای کور را می توان بدون دسترسی به قسمت پشتی کالاهای پرچ شده نصب کرد. مجموعه پرچ از طریق ماده ای که به آن متصل می شود به داخل یک سوراخ محکم وارد می شود و از یک پرچ یا ابزار خاص برای کشیدن سنبه از طریق پرچ استفاده می شود، نیروی فشرده سازی بین سر مندرل و ابزار قطر لوله را گسترش می دهد، سپس قفل کردن ورق های بسته شده را انجام دهید. میخ های کور را می توان به میخ پرچ استاندارد، میخ کور خود حفاری، پرچ کور خودکار، پرچ کور سرعت بست تقسیم بندی کرد. از پرچ های کور می توان برای اهداف مختلف در خانه استفاده کرد؛ پلاک ها، علائم، لولاها، دستگیره درها، دستگیره ها و تزئینات سقف و همچنین کارهای نجاری و کاربردهای صنعتی را استفاده کرد.
پرچ های لوله ای
همچنین به عنوان پرچ های نیمه لوله ای شناخته می شوند، ساختار آن مانند میخ های جامد است، تفاوت این است که پرچ های لوله ای دارای یک سوراخ جزئی در نوک آن هستند. طراحی سوراخ برای کاهش مقدار نیروی مورد نیاز با غلتاندن قسمت لوله ای به سمت خارج است. بنابراین نیروی لازم برای استفاده از یک پرچ لوله ای در حدود 1/4 از آن برای اعمال یک پرچ جامد است. کاربردهای معمول پرچ های لوله ای، روشنایی، ترمز، نردبان، چسب، کار کانال HVAC، محصولات مکانیکی و الکترونیک است. مواد موجود از فولاد، ضد زنگ، آلومینیوم، برنج و مس متفاوت است.
برای قطعات سبک فلزی و یا چرم، مواد مصنوعی، مقوا و … از پرچی به اسم پرچ لوله ای استفاده می کنند که از جنس های برنج، مس، آلومینیوم و یا فولاد نرم ساخته می شود. توجه داشته باشید که این نوع قطعه برای آب بندی مناسب نمی باشد.
معرفی میخ پرچ
میخ پرچ نوعی پرچ کور است که با یک سنبل کوتاه از سر، جایی که با بسیاری از پرچ های کور متفاوت است، این است که سنبه پرچ محرک در بدن پرچ کوبیده می شود تا ساق بلند شود و باعث شود آن دیواره سوراخ را بگیرد. از پرچ های محرک برای ایمن سازی صفحات و سایر مشخصات معماری مشابه دیوارهای سنگ تراشی استفاده می شود، این نیازی به سوراخ های داخلی ندارد. پرچ های محرک برای هر هدفی که سوراخ به کل ورق یا صفحه نفوذ نکند، بهترین است.
پرچ کور یا تو خالی
در بعضی از شرایط کاری ممکن است فقط یک طرف از قطعه در دسترس باشد و در همچین شرایطی از پرچ کور استفاده می شود که سرعت نصب بسیار بالا می باشد. این نوع میخ پرچ نسبت به مدل نیمه لوله ای یا نیمه پر دارای استحکامت کمتری می باشد. بنابراین برای اتصالات حساس مناسب نمی باشد.
پرچ نیمه لوله ای یا نیمه پر
نوع دیگری از میخ های پرچ که به آن نیمه لوله ای یا نیمه پر می گویند، به شکل یک سری گرد و سوراخی در وسط است که مانند یک استوانه ی تو خالی می باشد.
کاربرد های مختلف دستگاه پرچ کاری
از دستگاه پرچ در صنایع متنوعی استفاده می شود. جهت استفاده از این دستگاه ما به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم در ابتدا با انواع دستگاه پرچ آشنا باشید. در ادامه به بررسی کاربرد های مختلف دستگاه پرچ خواهیم پرداخت:
- در اغلب سالن های بازی و باشگاه ها از دستگاه پرچ کاری استفاده می شود.
- برخی از صنایع پلاستیکی بنا بر شرایط از این مدل دستگاه استفاده می کنند.
- در صنایع خودرو سازی به وفور از دستگاه پرچ کاری استفاده می شود.
- جهت ساخت صندلی ها
- در صنعت هوا فضا برای ساخت اجزای فضاپیماها از این دستگاه استفاده می کنند.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله خواندید ما به شما انواع پرچ و کاربردهای آن را به شما معرفی کردیم و همانطور که مشاهده کردید، میخ پرچ نوع و کاربردهای متفاوت زیادی دارد و می توان گفت که همچنان نوع های مختلفی از میخ پرچ ساخته می شود که در صنایع های متفاوتی کاربرد دارند. همچنین می توان گفت پرکاربرد ترین میخ پرچ، میخ پرچ چکشی است که در ساختمان سازی، کشتی سازی و … کاربرد دارد.
برای خرید انواع میخ های پرچ می توانید به متحد پرچ مراجعه کنید. متحد پرچ با داشتن بهترین میخ های پرچ و انواع آن، با بهترین قیمت می توانید در ساخت ساز صنایع خود موفق باشید.
سوالات متداول انواع پرچ
- برای اتصالات حساس بهتر است از چه نوع میخ پرچی استفاده شود؟
میخ های متفاوت زیادی هستند که می توانند به بهترین نحو اتصالات نرم را ایجاد کنند ولی پیشنهاد ما به شما میخ پرچ افشان است. - پر استفاده ترین میخ پرچ در صنایع ساخت ساز فلزی چه نوعی است؟
میخ پرچ چکشی یا ضربه یکی از پرکاربردترین نوع میخ های چکشی یا ضربه ای است که در انواع صنایع ساختمان سازی، کشتی سازی و … کاربرد دارد. - برای خرید میخ پرچ باید به کجا مراجعه کرد؟
متحد پرچ با داشتن بهترین میخ های پرچ و انواع آن، با بهترین قیمت می توانید در ساخت ساز صنایع خود موفق باشید.
پرچ نیم سوراخ قیمتش چنده؟؟
براس اطلاع از قیمت ها باید تماس بگیرید.
پرچ نیم سوراخ قیمتش چنده؟؟؟
اطلاعات مفیدی بود ممنون شما همه انواع پرچ هارو دارین؟
سلام دوست عزیز بله برای دیدن مدل های پرچ به صفحه محصولات مراجعه کنید.